Persoonlijke instellingen

Help-Inhoud

Uit BeneluxSpoor.net - Encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Help:Inhoud)
Ga naar: navigatie, zoeken
Hoofdpagina  Categorie-index  Index
Vorige | Volgende

Onder redactie van: BeneluxSpoor.net - Update door Fred Eikelboom


Informatie over de Encyclopedie

Navigatie

Op elke pagina staat links-boven en links-onder de tekst: 'Hoofdpagina Categorie-index Index Menu' Door hierop te klikken kunt u snel terug naar die pagina's. U kunt, wanneer u een artikel gelezen hebt, via de knop Menu terug naar de inhoudsopgave van het betreffende hoofdstuk. Wanneer u in een menu bent, kunt u door op diezelfde knop Menu te klikken, terug naar een voorgaand menu.

Midden-boven en midden-onder staat op elke pagina: 'Vorige|Volgende'. Door hier op te klikken kunt u achteruit- of vooruit door de encyclopedie bladeren. Door de muispijl op 'Vorige' of 'Volgende' te houden, krijgt u te zien welke pagina bereikt kan worden.

Onderaan elke pagina staan de categorievermeldingen. Door hierop te klikken krijgt u een overzicht van bijbehorende onderwerpen.


De 'Meer informatie'-links

Door op een pagina op een 'Meer informatie'-link te klikken gaat u rechtstreeks naar 'Meer informatie' onderaan de pagina. Wanneer u weer terug wilt naar waar u gebleven was op de pagina, klikt u op de pijl-naar-links (de terug-knop) links-bovenaan in de browser.


Informatie over de zoekfunctie (links op de pagina)

Om meer resultaten te zien tijdens het zoeken, kunt u een zoekterm ook invoeren met een * aan het begin van de zoekterm, en een * aan het einde van de zoekterm.

U zoekt bijv. naar locomotieven, dus voert u in: *loc*. Of u voert bijv. *station* in. Dan krijgt u alles waarin het woord 'station' voorkomt op uw scherm.

Indien u zoekt naar afkortingen gaat u als volgt te werk:

U zoekt bijvoorbeeld de betekenis van de afkorting 'DCC'. Dan gaat u naar Woorden - D, en kijkt daar of de afkorting er bij staat.
U zoekt bijvoorbeeld de betekenis van de afkorting 'AC'. Dan gaat u naar Woorden - A, en kijkt daar of de afkorting er bij staat.

Indien u een zoekterm invuld die niet juist is, is de kans aanwezig dat die zoekterm op de pagina Zoek-assistent staat.
Zo ja, dan kunt u in de tabel zien wat de juiste term is, zoals die in deze encyclopedie opgenomen is. Door dan op die juiste term te klikken, wordt u doorverwezen naar informatie.
(de pagina 'Zoek-assistent' is in opbouw, dus even geduld).


Zoeken op de pagina

Door gelijktijdig op CTRL en F te drukken, verschijnt bovenaan de pagina een invoervakje.


Informatie over de Merkenlijst

In de Merkenlijst staan zeer veel merken vermeld. In veel gevallen is bij een bepaald merk een link naar verdere informatie aanwezig. U vindt hier ook merken die reeds lang geleden opgeheven zijn.


Informatie over de 'Verklarende woordenlijst'

In de Verklarende woordenlijst staan zeer veel onderwerpen. Vanuit de Verklarende woordenlijst kunt u doorklikken naar externe websites of naar pagina's in de encyclopedie.

Aanvullende informatie.
In de 'Verklarende woordenlijst' staat meermaals (België <Fr.)
Dit betekent dat de uitdrukking in België gebruikt wordt en oorspronkelijk afkomstig is uit het Frans.


Contact met de redactie

Voor

  • vragen,
  • opmerkingen,
  • suggesties ter verbetering van de Encyclopedie,
  • ideeën voor nieuwe artikelen in de Encyclopedie,
  • het melden van onjuistheden etc,

kunt u terecht op de Help-Contactpagina. Ook kunt u in de Encyclopedie, rechts-onder op alle pagina's, op het volgende icoon klikken: Contact met de redactie.
Hoofdpagina  Categorie-index  Index
Vorige | Volgende
Contact met de redactie: Contact met de redactie