Persoonlijke instellingen

InfraCar

Uit BeneluxSpoor.net - Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hoofdpagina  Categorie-index  Index  Menu
Vorige | Volgende

Onder redactie van: BeneluxSpoor.net / Auteur: Ronald Koerts


Dit systeem is ontwikkeld door Karsten Hildebrand. Hij ging voor het eerst op basis van infrarood zijn Faller-voertuigen besturen.


Het principe

InfraCar werkt op dezelfde basis als alle andere systemen. Het voertuig volgt een metalen draad in de weg en daardoor kan er een parcours mee gereden worden. Door middel van een handbediening kunnen de voertuigen bestuurd worden.


Decoder

Naast het volgen van de draad in de weg, worden net als bij de andere systemen, de auto's voorzien van een decoder. Deze decoder ontvangt zijn gegevens via infrarood van de handbediening of van de computer. De decoder heeft een aantal standaard-functies ingebouwd voor het aansturen van de verlichting in- en op de voertuigen. De voertuigen van het InfraCar-systeem zijn compatible met het systeem van DC-Car.


Computerbesturing

Het systeem kan ook op een computer aangesloten worden. Daarmee kan dan de besturing van de voertuigen geregeld worden. Het werkt met een zender die aan de computer wordt aangesloten. Doordat het protocol voor het verzenden van de data/gegevens vrij verkrijgbaar is/was, wordt dit protocol ook gebruikt bij het DC-Car systeem.


Ombouwen

Net als bij de andere systemen, moeten de voertuigen naar InfraCar worden omgebouwd. Enige handigheid met solderen bij het ombouwen van een voertuig is wel vereist.

Op de Duitse fora kan vrij veel informatie over InfraCar gevonden worden. De meeste informatie is Duitstalig.Meer informatie

Encyclopedie:
Externe websites:
Nederlandstalig/Duitstalig/Engels.
Duitstalig.
Hoofdpagina  Categorie-index  Index  Menu
Vorige | Volgende
Contact met de redactie: Contact met de redactie